Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014


Νέα δεδομένα αναμένεται να προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014, αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», δύο είναι οι προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης που αναμένεται να κατατεθούν στην τρόικα. Η πρώτη αφορά τη μείωση των σημερινών ορίων 300.000 έως 450.000 ευρώ για το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η δεύτερη έχει να κάνει με την κατάργηση της διάταξης που προστάτευε οποιαδήποτε ακίνητη περιουσία για οφειλές στις τράπεζες έως 200.000 ευρώ.
 Aνοίγει έτσι ο δρόμος για πλειστηριασμούς κατοικιών, παρά τις υποκριτικές διαψεύσεις κυβερνητικών παραγόντων. Ο ίδιος ο υπουργός ανάπτυξης, προανήγγειλε την άρση αναστολής των πλειστηριασμών δηλώνοντας στην εφημερίδα Real News ότι «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αυτοκτονήσει πολιτικά για το θέμα των πλειστηριασμών». O K. Χατζηδάκης είπε ότι η νέα ρύθμιση θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους και  επανέλαβε ότι η προσπάθεια θα στοχεύει στα μεγάλα «ψάρια» και τα μεγάλα δάνεια.
Υπενθυμίζεται ότι στην άρση της αναστολής των πλειστηριασμών από 1/1/2014 κατέληξαν την Πέμπτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και οι επικεφαλής της τρόικας, κρίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα υποχρεώσουν όσους δανειολήπτες μπορούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά δεν το κάνουν, να προσέλθουν στα γκισέ των τραπεζών.
Πληροφορίες από: Ναυτεμπορικήkoutipandoras.gr http://left.gr