Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Την επόμενη εβδομάδα το ν/σ για τις τράπεζες! Το ΤΧΣ θα μπορεί να πουλά και με ζημίες (τα λεφτά που πλήρωσε ο λαός)


Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιανουαρίου 23, 2014

Vouli_2_4609Το θέμα των τραπεζών εκκρεμεί εδώ και μήνες, με την κυβέρνηση να καθυστερεί συνεχώς το νομοσχέδιο που θα καθορίζει τα νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω σχέδιο νόμου, θα έρθει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, που θα περιέχει τόσο τις διατάξεις για την λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίες είχαν κατατεθεί προς ψήφιση στα μέσα Δεκεμβρίου στη Βουλή , αλλά αποσύρθηκαν από τον Γ.Στουρνάρα, λόγω αντιδράσεων, όσο και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το ρόλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΧΣ θα μπορεί να πουλά με ζημίες (τα λεφτά των πολιτών που χρεώθηκαν για να σωθούν οι τράπεζες), δηλαδή να διαθέτει μετοχές των τραπεζών κάτω από την τιμή στην οποία συμμετείχε στην ανακεφαλαιοποίησή τους.

Με το που περάσει αυτό το νομοσχέδιο θα ανοίξει ο δρόμος για την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, που σύμφωνα με πληροφορίες θα αγγίξει τα 2 δις ευρώ. Ωστόσο, το ακριβές ποσό θα ανακοινωθεί μετά τα τεστ αντοχής της Τράπεζας της Ελλάδας για τις ελληνικές τράπεζες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται στα τέλος του μήνα.

Γιατί να πουλήσει το ΤΧΣ με ζημίες; Η επίσημη – ανεπίσημη δικαιολογία είναι για να αναγκάσει τους ιδιώτες να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας…


olympia.gr