Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ :"ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΟ "ΚΥΜΑ" ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ"


Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει νέο κύμα διαθεσιμότητας
«Δεν θα υπάρξει άλλο “κύμα” διαθεσιμότητας» υποστήριξε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη ΔΤ, συμπληρώνοντας «η κινητικότητα όμως θα συνεχιστεί».
Ο κ. Μητσοτάκης σε σημεία της συνέντευξής του, επιβεβαίωσε τις αλλαγές στα Νομικά Πρόσωπα των Ο.Τ.Α. τονίζοντας πως, θα εφαρμοστεί, κατ’ αρχάς, ο «Καλλικρατικός» ορισμός του κλεισίματος Δημοτικών Επιχειρήσεων, που παρουσιάζουν τρεις συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις.
Σχετικά με τις Κοινωφελείς Δημοτικές Επιχειρήσεις, ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ. τόνισε πως εξ’ αντικειμένου και νομικής σύστασης, δεν μπορεί να εφαρμοστεί κάτι ανάλογο, αλλά είναι στη διακριτική ευχέρεια του Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, να προτείνει μία τέτοια διαδικασία, αφήνοντας δηλαδή ανοιχτό το ενδεχόμενο «λουκέτου» και σε Κοινωφελείς Δημοτικές Επιχειρήσεις.  
Κλείνοντας την αναφορά του στην προσφορά των Ο.Τ.Α. στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας / κινητικότητας, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως, όσοι Δημοτικοί Υπάλληλοι τεθούν στο πρόγραμμα ενδοδημοτικής / διαδημοτικής κινητικότητας, δεν πρόκειται να απολυθούν λέγοντας χαρακτηριστικά «μία τέτοια καχυποψία υπήρξε και για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς αλλά, σχεδόν, το σύνολο αυτών απορροφάται από άλλες Υπηρεσίες».
Για το θέμα των Σχολικών Φυλάκων, ο Υπουργός επανέλαβε ότι, δεν υπάρχει κάτι νεότερο, επαναλαμβάνοντας την θέση του πως, μέρος αυτών θα απορροφηθούν από άλλες Υπηρεσίες, κυριότερα από τον χώρο της Υγείας.


epoli.gr