Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ... ΡΟΟΥΖ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΓΕΙΕΣ "ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ" ΑΠΟ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

«Προεκλογικά χτυπήματα» αντήλλαξαν χθες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που διεκδικούν αμφότεροι την «πατρότητα» πρωτοβουλιών, που ενισχύουν το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης. Ικανοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τις εξαγγελίες Σαμαρά για την ανάσχεση της ανεργίας, την παρουσία του στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά αλλά και τον απόηχο της συνάντησης του με το Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.Σε μία σκληρή, αν και υποδόρια προς το παρόν, σκιαμαχία πολιτικών εντυπώσεων επιδόθηκαν χθες τα κομματικά επιτελεία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι τα ενδοκυβερνητικά μαχαιρώματα θα πυκνώσουν στο δρόμο προς τις εκλογές του Μαίου. Πεδίο δράσης απετέλεσαν αφ ενός οι εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά από το Υπουργείο Εργασίας για τους τρεις πυλώνες καταπολέμησης της ανεργίας, αφ ετέρου ανάρτηση της ΝΔ στο facebook ότι με εντολή του πρωθυπουργού τα πρώτα 17 εκατομμύρια ευρώ, που επιστρέφονται στον κρατικό κορβανά από τις μίζες, διατίθενται άμεσα σε Υγεία και Παιδεία.
Πρεμιέρα της προεκλογικής περιόδου με παροχές και έντονο ενδοκυβερνητικό καυγά – υψηλοί τόνοι Σαμαρά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στην Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας το μεσημέρι
Μολονότι το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να χαιρετίσει τις ανακοινώσεις του κυρίου Σαμαρά για την καταπολέμηση της ανεργίας, στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκεια τους για τη μονομέρεια, που χαρακτηρίζει, όπως υποστηρίζουν, τις πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες. Οι ίδιες πηγές, σημείωναν ότι θα έπρεπε πρώτα να συνέλθει το νεοσυσταθέν Κυβερνητικό Συμβούλιο καταπολέμησης της ανεργίας και κατόπιν να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, υποδηλώνοντας καλύτερο συντονισμό και έναν ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό.
Τα αίματα, πάντως, άναψαν σχετικά με την επίμαχη ανάρτηση της ΝΔ στο facebook. Ο Δημήτρης Καρύδης μίλησε για Μαυρογιαλούρους στη Λεωφόρο Συγγρού, ενώ ειρωνικό ήταν και το σχόλιο του γραμματέα του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, που επεσήμανε ότι εάν στα 17 εκατομμύρια προστίθεντο ακόμη τρία μηδενικά τότε θα δικαιώνονταν τα Ζάππεια του κυρίου Σαμαρά.
Στη Νέα Δημοκρατία, που αποφεύγουν να σηκώσουν τους τόνους έναντι του κυβερνητικού τους εταίρου, επιμένουν ότι οι χθεσινές εξαγγελίες Σαμαρά σηματοδοτούν την αντιστροφή της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής και των υφεσιακών λογικών στην οικονομία, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε μόνον στην αρχή. Στη Χαριλάου Τρικούπη, «χρεώνουν» στον πρωθυπουργό «προεκλογικό άγχος» και προειδοποιούν ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα θέματα της κοινωνικής ατζέντας είναι αμετακίνητες και πως το κόμμα δεν θα δεχθεί αιφνιδιαστικές κινήσεις και μικροπολιτικά παιχνίδια.
Θετικό πρόσημο από την παρουσία Σαμαρά σε Βρυξέλλες και Κεφαλονιά
Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, μετράνε, «πόντους» από τη συνάντηση Σαμαρά – Πούτιν στις Βρυξέλλες. Ανώτατη κυβερνητική πηγή, δεν έκρυβε την αισιοδοξία του για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου σε επίπεδα Βουλγαρίας, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, ενώ προεξοφλούσε στο εγγύς μέλλον πολύ θετικές ειδήσεις στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων και συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΘ, όπου το ρωσικό ενδιαφέρον παραμένει ζωηρό.
Στενοί συνεργάτες του κυρίου Σαμαρά τόνιζαν μάλιστα ότι το αστραπιαίο πέρασμα του πρωθυπουργού από την Κεφαλονιά κατέδειξε την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα του Μεγάρου Μαξίμου.

newsit.gr