Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Εκθετη η κυβέρνηση για τις απολύσεις – ο αριθμός των μετακλητών προκαλεί


Από τη στιγμή που δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων που απασχολούνται στην κυβέρνηση άρχισε ένας έντονος σχολιασμός, ακόμη  και μεταξύ βουλευτών της συμπολίτευσης, για τις εντυπώσεις που δημιουργούνται. «Πώς θα υπογράψει απολύσεις ένας υπουργός που προσέλαβε 18 συνεργάτες στο γραφείο του;» είναι ένα ερώτημα που κυκλοφορεί σε πολιτικά πηγαδάκια και η αναφορά είναι για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οχι μόνο αυτό, αλλά και υπουργοί «δίνουν» ο ένας τον άλλον στο παρασκήνιο, επισημαίνοντας ότι οι ίδιοι προσέλαβαν λιγότερους μετακλητούς από όσο συνάδελφοί τους. Τα «μαχαιρώματα» έχουν και κομματικό χρώμα καθώς πράσινοι δείχνουν γαλάζιους και γαλάζιοι πράσινους, ενώ κάποιοι φωτογραφίζουν ειδικά το Μέγαρο Μαξίμου ως «παράδεισο των Μεσσήνιων».
Γεγονός είναι ότι η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία έχει αποδώσει επικοινωνιακά, αφού ήδη συζητούνται μεταξύ «διαθέσιμων» και συνδικαλιστών που σκοπεύουν να αξιοποιήσουν αυτές τις προσλήψεις ημετέρων, όπως χαρακτηριστικά τις περιγράφουν, για να αποδομήσουν την κυβερνητική επιχειρηματολογία υπέρ της ανανέωσης προσωπικού στο Δημόσιο.

aftodioikisi.gr