Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Γ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : " ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ "

Σφοδρή επίθεση στους 58, αλλά και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει το ιστορικό στέλεχος του Κινήματος και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του «η επιχείρηση με την κωδική ονομασία "εξαφανίστε το ΠΑΣΟΚ" μπαίνει στην τελευταία της φάση. Αφού το υπονόμευσαν, το μίκραιναν, το απαξίωσαν, ταυτίζοντας το με πολιτικές ξένες προς αυτό, οι σημερινοί διαχειριστές του ονόματος του, ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τις προτροπές του Βούλγαρη και όσων βρίσκονται μαζί του στην λεγόμενη κίνηση των 58».
Όπως αναφέρει «ένα κόμμα με τεράστια πολιτική ιστορία και προσφορά στη χώρα ετοιμάζεται να αυτοαναιρεθεί, συμβιβασμένο με το πολιτικό του τέλος και να κρυφτεί στην αγκαλιά αυτών που το κατασυκοφάντησαν. Αφού αγκάλιασε τον Σαμαρά και αποδέχτηκε να στηρίξει τις πιο ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές, σφιχταγκαλιάζει τώρα τα φαντάσματα που αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν στα συντρίμμια μιας ολόκληρης παράταξης». Κατηγορεί την ηγεσία ότι «τρέμει μπροστά στη διαφαινόμενη εκλογική συντριβή και την απόδοση των ευθυνών για τα όσα κάνει και προσπαθεί να κρυφτεί, δίνοντας το δικαίωμα σε νεόκοπους πολιτικούς παράγοντες που σπονσονάρονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ, να το καλούν να εξαφανιστεί!»
Και διαμηνύει: «Το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, δεν είναι το κατάντημα της ομάδας Βενιζέλου. Ούτε έχει σχέση με τα απολειφάδια του εκσυγχρονισμού που επέστρεψαν μασκαρεμένα σε 58. Δεν έχει σχέση με τους συκοφάντες του Ανδρέα Παπανδρέου, με τους γυρολόγους της πολιτικής ζωής, με τους στημένους πολιτικούς αστέρες! Αυτοί που προσκαλούν στο «κοινό σπίτι» τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, ξεχνούν πως δεν έχουμε τίποτα κοινό μαζί τους. Γιατί ο δικός μας αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία δεν ταυτίζεται με τις δικές τους υποκλίσεις υποταγής στην τρόικα και τα αφεντικά της. Ο αγώνας μας για Λαϊκή Κυριαρχία δεν έχει σχέση με την τυφλή τους υποστήριξη στην Κυβέρνηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και της ανασύστασης του κράτους της πιο ακραίας Δεξιάς. Το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής δεν θα γίνει πότε συνώνυμο της συναλλαγής στο όνομα μιας εξουσίας που πληγώνει έναν ολόκληρο λαό».
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος τάσσεται υπέρ της αναγέννησης της Δημοκρατικής Σοσιαλιστικής Παράταξης και καλεί σε κοινή πορεία «όλους όσους πονάνε την παράταξη και είναι αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να εκποιηθεί στο παζάρι των σκοπιμοτήτων και των προσωπικών στρατηγικών των σημερινών καταληψιών της Χαριλάου Τρικούπη».


protothema.gr